15-05-08

geraakt door het nieuws...

91-jarige overlevende van Rwandese genocide levend verbrand

Een 91-jarige Rwandese, wier familie tijdens de volkerenmoord 1994 gedecimeerd werd, is levend verbrand door dorpelingen die vreesden dat zij hen zou aanklagen bij de Rwandese justitie.

Levend verbrand
Het verkoolde lichaam van Geneviève Mukanyonga, uit het centraal gelegen dorp Muhanga, werd op 9 mei ontdekt. Een lijkschouwing wijst uit dat het slachtoffer levend in brand werd gestoken. Het lijk vertoonde ook sporen van zware wonden, aldus Dieudonné Kayitare van de jurdische afdeling van de belangrijkste organisatie van overlevenden van de genocide, Ibuka. Op het politiecommissariaat van Gitarama zitten drie verdachten, onder wie een buur van het slachtoffer, vast.

Familie vermoord
Volgens de organisatie is de buur een vrijgelaten deelnemer aan de volkerenmoord die zijn misdaden heeft bekend. Maar tegenover de volksrechtbanken (gacaca's) verweet het slachtoffer hem nog altijd heel de familie te hebben uitgemoord.

__________________________________________________________

Kroatische zit 42 jaar dood voor haar tv

De Kroatische politie heeft het stoffelijke overschot gevonden van een vrouw die tweeënveertig jaar geleden als vermist was opgegeven. De dame zat in haar knusse zetel voor de tv. Een zwart-wittelevisie uiteraard.

Verhuisd?
Hedviga Golik, geboren in 1924, had zich volgens de politie een lekker kopje thee gezet en haar nadien in de zetel gezet om tv te kijken. Volgens de autoriteiten was de dame in 1966 voor het laatst gezien door haar buren. Die dachten dat de dame verhuisd was naar de hoofdstad Zagreb.

Hoe is het mogelijk?
De vrouw werd aangetroffen nadat de politie was ingebroken in de kleine flat omdat het gemeentebestuur wel eens wou uitvissen wie nu eigenlijk de eigenaar van het appartement. "We hebben er tot dusver geen idee van hoe het mogelijk is dat niemand is gaan checken of de vermiste vrouw niet in haar eigen flat woonde", klinkt het bij de politie.

Wellicht heeft Hedviga ook nooit haar eigen opsporingsbericht gezien op televisie...

__________________________________________________________

Versteende foetus verwijderd bij 10-jarig Grieks meisje

Artsen in het Griekse Larissa hebben gisteren bij een meisje van tien jaar oud een "versteende foetus" verwijderd. Het meisje droeg de zes centimeter grote foetus sinds haar geboorte in haar buik.

De artsen dachten dat ze op röntgenfoto's een tumor bij het kind hadden gezien en wilden die verwijderen. Toen ze de versteende foetus in de buik aantroffen, waren ze dan ook erg verbaasd.

Het zeldzame fenomeen "foetus in foetu" is een afwijking bij tweelingen waarbij een van de foetussen wordt ingekapseld door de andere. Soms wordt de afwijking ontdekt voor de geboorte, maar soms blijft de afwijking onopgemerkt en groeit een kind op met een tweelingfoetus die op zijn lichaam parasiteert.

Het tienjarige meisje kon het ziekenhuis intussen al weer verlaten.

___________________________________________________________

Ecstacy in soep: leerlingen beginnen te strippen

Russische scholieren die plots begonnen te strippen, muren te beklimmen en te schaterlachen op de vloer... De leerkrachten van een schooltje in Yuzhno-Sakhalinsk wisten totaal niet wat hen overkwam. Tot duidelijk werd dat de tieners - allen tussen 13 en 15 jaar - per ongeluk ecstacy toegediend kregen in hun soep en drank. "Een zothuis", noemden leerkrachten het spektakel dat zich na de lunch voor hun ogen voordeed.

Dokters wisten uiteindelijk te achterhalen dat de gekke bende onder invloed was. "Onze experts hebben al ontdekt dat het water sporen van opiaten en amfetamines bevatte, twee bekende onderdelen van de ecstacy-drug. Het onderzoek wordt voortgezet", aldus een woordvoerster van de speurders

22:03 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: news |  Facebook |

Commentaren

It's a very very .... maaaaad world... ;)

Gepost door: Forseti | 16-05-08

De commentaren zijn gesloten.