19-09-08

it's him again

Hij struint door het leven, alsof het hem niet raakt.

Kijkt niet om en volgt zijn hart en gevoel, zonder aarzelen, zonder twijfel.

Vertelt dingen die ze niet kan horen, dingen die niet mogen zijn.

Hoe ze het ook draait of keert, het sluimerende monster gromt en snuift naar vrijheid.

Ze is hem niet vergeten, gevoed door intense haat en verdrietig venijn, is ze aan hem blijven denken.

Struinend door haar leven, voedde hij haar herinnering.

Wanneer zijn geur weer in haar kleren hangt, zijn woorden haar hoofd bedwelmen, beseft ze het.

Hij is er weer...

Hoe moet het nu verder?

17:05 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-08

You...

Your smile made my knees weak again,

your voice gave me the smallest of shivers.

It's not that I still love you as deep as before,

but forgetting about "us" is impossible.

The way you made me feel safe and free from pain,

The smell of waking up next to you,

Lingering in my dreams, coursing through my mind.

You're in my heart and memories,

you're my voice of reason.

Thank you for pikking me up when I was down,

for keeping me with my feet on track.

Maybe one day,

I'll be the one that makes you happy...

but I no longer wish for that.

 

18:29 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-08

Opvoeding...

Terwijl ik daarstraks naar huis liep van de Stad, kreeg ik een uitstekend staaltje opvoeding te zien, om me aan het denken te zetten.

Tegenwoordig heeft opvoeding een heel ruime betekenis, hoewel niemand zijn kind nog een pedagogische tik mag geven, zonder dat er met minstens 20 opvoedingsboeken tegen onze oren wordt geslagen. Pas op, ik zal de laatste zijn om te beweren dat een kind slaan helpt om het op te voeden, maar zoals ik het zie op de straat, heb ik mijn twijfels bij de gepromote manier van grootbrengen.

Kinderen die hun zin niet krijgen en daarom driftaanvallen tonen, moeten een time-out krijgen en nadenken over hun daden. Sinds wanneer kan een vijfjarige voor zichzelf redeneren waarom zijn daden verkeerd waren? Vaak zijn het de ouders die het zo ver laten komen dat hun kinderen doorhebben, dat ze met driftaanvallen alles krijgen. Een kleine meid die nooit "nee" te horen krijgt als ze om iets vraagt, zal dat ook niet zomaar beginnen pikken.

Mijn haren gaan werkelijk overeind staan als ik voorbij de kleuterschool loop en kinderen hoor schelden tegen hun moeders en vaders. Toen ik klein was (en dan nog niet eens kleuter, maar zelfs nog in de lagere school), durfde ik nooit op zo'n manier tegen eender wie praten!!!! Thuis werden geen scheldwoorden gebruikt in ons bijzijn en we kregen er met de paplepel in dat je beter kan praten dan roepen... "Schelden lost nooit iets op".

"schelden lost niks op", "ellebogen van tafel", "met 2 woorden spreken!!", "altijd mevrouw en meneer gebruiken", "als je het niet lust, leg je je hoofd ernaast", ... Het zijn zinnetjes die vaak door mijn hoofd galmen als stemmen uit het verleden, maar ook enkel het verleden. Ik hoor nog zo weinig ouders tegen hun kinderen zeggen dat ze niet mogen vloeken of onbeleefd zijn. Algemeen Nederlands leren kinderen nu pas op de lagere school en manieren worden zo goed en zo kwaad als het gaat, stukje bij beetje aangeleerd. Soms met succes, jammer genoeg steeds vaker zonder.

Leerkrachten horen geen angst te hebben van hun leerlingen en dat was vroeger ook niet zo. Als je op school straf kreeg, kon je thuis een dubbele straf verwachten omdat je niet geluisterd had naar de juf of meneer. Wanneer een leerkracht vandaag durft om 5 bladzijden straf te laten schrijven, staan er meteen een hele horde psychologen en advocaten op de schoolpoort te bonken en te schreeuwen dat er sprake is van kindermishandeling... Het is zeker geen lachertje om vandaag de dag leerkracht te zijn. Je moet echt op je tellen letten met wat je zegt.

Ach ja, ik kan het alleen maar beter proberen doen zeker? het is makkelijk om commentaar te geven, maar het zelf doen is natuurlijk iets helemaal anders...

16:56 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-08-08

Vakantiewerk (en afleiding)

Hier zit ik dan, op de laatste dag van het maandje vakantiewerk, te puffen en te zweten aan mijn bureau en me tevens stierlijk te vervelen.

Hoog tijd om dus nog eens een blogberichtje te schrijven he *Worst employee of the month*

De laatste maand is er (zoals u wel kan vermoeden) niet echt veel spannends meer gebeurd. Na het werk was het steeds hetzelfde liedje: naar huis, misschien nog even buiten hangen met de buurters en dan mijn bed in, klaar om vroeg op te staan en me weer naar kantoor te slepen.

Ik ben niet iemand die gemaakt is om achter een computer te kruipen en heel der dagen gegevens in te geven, zo veel is nu wel duidelijk. Gelukkig kwam ik redelijk snel goed overeen met de collega's op de boekhouding, want anders had de maand nog eindeloos veel langer geduurd.

Deze maand ook nog eens C gebruikt. Dat was meer dan 2 jaar geleden en heeft meer kwaad dan goed gedaan, de eerste week toch. De tweede week dat ik het deed was fantastisch, maar het is geen drugs waar ik me echt 100% geweldig bij voel. Geef mij dan maar een X-je of een simpele Joint :-).

Vanavond heb ik afgesproken met J. om het einde van zijn relatie en mijn werkmaand te vieren. De laatste keer dat we hebben afgesproken, werd ik wakker in zijn bed, met 2 lege flessen wijn naast me en mijn ondergoed in een hoekje opgefrommeld. Vandaag zal het anders zijn. Ik heb me voorgenomen me niet te laten verleiden door zijn innemende lach en zalige lichaam. Zijn woorden doen al genoeg vrees ik.

Ik had hem 2 weken niet gehoord. Gisteren kreeg ik hem opeens aan de lijn, tijdens mijn middagpauze. Na een krot telefoontje waarin ik de mededeling kreeg dat hij zijn vriendin zou dumpen, waarna we een hele middag hebben gesmst. Na een uurtje wist ik niet meer waar ik het had. De ene schunnige volgde de andere op en al snel was mijn hoofd knalrood en kon ik niet meer stilzitten.

Een rood balletje, linten, een keukentafel, een bed met spijlen, een speciale stoel, ... Het ging erover.

Nu is hij bij zijn vriendin, zo dadelijk ex-vriendin. De eerste keer dat ik 1 van zijn liefjes leuk vind en dan dumpt hij haar... Je zal me niet horen klagen of huilen, ik ben steeds blij als hij weer vrijgezel is. Geen enkel meisje is goed genoeg voor hem! of toch in mijn ogen...

Jammer voor het kind, ze heeft echt potentieel, maar niet voor hem :-).

Zo, ik ga voort doen alsof ik druk bezig ben... Tot de volgende wereld :-)

Ps: J'tje: ik was toch even in schok toen ik de naam opving van de nieuwe Lover, but I wish you all the best!!!! offcourse :-)

Ps2: valt het op dat ik iets heb met de letter J... of heeft de letter J iets met mij?!

 

14:44 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-08

Carte Blanche

Een ode aan J'tje :)

Mijn liefste, fijne, zalige, supermooie (echt waar), grappige, gezellige, levenslustige J'tje.

Vorig jaar kwam ik als schuwe (who am I kidding) eerstejaars aan in de H.A en kende daar maar bitter weinig mensen. Bij de eerste les geschiedenis stonden de rokers al snel op een kluitje en daar was ze dan... Stralend blond haar, een guitig gezicht en een lachje waar je helemaal vrolijk van wordt.

Ik vond het niet meer dan normaal om er een klein praatje mee te maken en al snel groeide onze praatjes uit tot ettelijke uren onophoudelijk geklets. Op Ronse sliepen we samen op de kamer en werd het er alleen maar beter op.

J'tje is zo iemand, waar je alles heel erg spontaan aan verteld, iemand die je vertrouwt met je bangste voorgevoelens en donkerste momenten. Zij is degene die als 1 van de eersten wist van de barsten in mijn huwelijk, mijn liefde voor een ander en alle andere grote momenten van verlichting dit jaar.

J'tje helpt me onvoorwaardelijk tijdens de examens, waardoor ze 1 van de weinige is waarvoor ik zou opstaan om te helpen met een taak of huiswerk.

 

En dan nu aan jou persoonlijk:

Lieve meid, je bent in dit kleine jaar dat we elkaar kennen al enorm veel voor me gaan betekenen en ik vind je echt geweldig! Alles wat ik hierbove over je geschreve heb, is 100% eerlijk en ik hoop echt da je zo'n beetje hetzelfde gevoel ebt gehad!

Ik weet da je het niet altijd even gemakkelijk hebt (zeker nu niet), maar ik hoop echt da ik af en toe tg een kleine lach op je gezichtje kan toveren met mijn onnozele opmerkingen/veel te luide (en eerlijke) stem/rare uitdrukkingen.

Ik kijk echt al uit naar volgend jaar! we gaan er een dikke lap op geven en we gaan es late zien waar we verdorie van gemaakt zijn. *Stiekem ben ik blij da je ni ga Erasmussen*

De VOE-Stage ga TE bangelijk zijn en we gaan Zwijnerij uithalen!!! ghehehehe. *Evil laugh*

Meisje, weet da je altijd me alles bij me terecht kan, ook al vinden we zo moeilijk een gaatje om af te spreken, mijn gsm staat altijd aan (en zeker voor u)

Nog zo'n jaartje?

 

Dikke Kus

Oneindige Liefde 

*Blessed Love as I say* 

 

19:00 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-08-08

Stilte

Sorry aan mezelf en mijn blogpagina dat ik zo lang niks geblogt heb *slap my own fingers*. Het is dan ook een chaotische maand geweest en ik heb amper de tijd gehad om te ademen! haha!

Hier in de Koekenstad loopt alles nog steeds zijn gestage en unieke gangetje. Ik heb me fantastisch geamuseerd met een hele hoop vrienden.

Rondhangen aan de kaaien, kuieren door de stad, naar de parkfeesten in hoboken trekken, in een plas vallen met iemand op m'n rug in het plaatselijke jeugdhuis, fietsen naar rivierenhof en daar van de zon genieten, ...

Ik moet wel toegeven *tot mijn eigen vreemde verbazing*, dat ik het schoolleven serieus begin te missen. Ik mis het ritme van de lessen, het onder de mensen zijn en discussieren over wat voor mij belangrijk is als leerkracht in wording... Ik weet het, veel mensen verklaren me absoluut gek als ze dit horen, maar ik word wel leerkracht voor een reden he?

Het eerste weekend van Augustus zat ik (naar jaarlijkse traditie) op een festivalweide in Geel, omringd door een gezellige rook, zalige muziek en een uitermate Irie Atmosphere. De topnamen waren voor mij: Burro Banton, Civalizee, Aplha Blondy, Bitty McLean. Het was het jaar van de stoffen festivalbandjes, de plaspassen, de Jerky *kots* en de Bob Marley T-shirt!!! Veel (heel veel) volk, maar weer een op en top succes!

Nu is het voor mij tijd om te werken... een vakantiejob op de boekhouding van een internationaal maritiem bedrijf. Geen moeilijk werk, wel slaapverwekkend soms :)

Dat was het voor nu

tot de volgende

kus

17:32 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-08

morgen...

wanneer ik straks wakker word, zet ik me eraan, beloofd! ik schrijf een uitgebreide blog over de belevenissen van de laatste week, en het zijn er weer heel wat!

Kus

00:40 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-06-08

Zaterdagavond

Het is zaterdagavond en deze twintigjarige zit thuis... wat zeg je daarvan?!

Er zijn natuurlijk een aantal factoren die dit bizar incident beïnvloeden natuurlijk. Ten eerste is het examen, en is buitegaan voor mijn lieftallige verantwoordelijke een beetje uit den boze. Ten tweede is mijn lieftallige verantwoordelijke van de oude stempel en is ze van mening dat een feestje vandaag nog steeds om één uur gedaan is... Ten derde kan ik mijn mond niet houden en lijden alle vorige factoren tot een onvermijdelijke ruzie en sancties.

 Dan maar een beetje bloggen dacht ik bij mezelf.

De laatste tijd gebeurd er echt te veel in mijn leven. En ik heb soms het gevoel dat mijn hoofd zal ontploffen als ik nog 1 seconde nadenk over alles. Er zijn dingen die ik aan mezelf ontken, niet aan de buitenwereld vertel. Ik heb het gevoel een beetje verloren te lopen in mijn herwonnen vrijheid. Ergens mis ik de zekerheid van mijn relatie, de zachte armen rond me wanneer ik in slaap viel. Het thuiskomen en weten dat je zelf kan kiezen hoe je avond eruit zal zien is iets waar ik nu enkel nog van kan dromen... Beperkingen, beperkingen, beperkingen!!!

Ik ben het beu om te liegen, maar heb het idee dat ik tegen bijna niemand 100% eerlijk kan zijn over alles wat er gebeurd. Ik zou niet weten hoe ik bepaalde acties moet rechtvaardigen, mits er geen logische of aanvaardbare uitleg bestaat voor waartoe ik in staat ben. In mijn donkerste uren vraag ik me af of ik een stoornis heb ofzo. Hoe stom klinkt dat?! Een stoornis.. waar haal ik het.

Voor mezelf heb ik 3 persoonlijkheden, die wel erg freudiaanse tintjes vertonen. Hier volgt een korte voorstelling:

**Me:

Me is het meisje dat is beginnen domineren tijdens mijn "zware tienerjaren". Me gaat niks uit de weg, zwijgt nooit, luistert niet, drinkt veel, gebruikt graag drugs en wil tegendraads zijn. Ze praat luid (te luid), heeft veel woede en heeft een voorkeur voor de vleselijke lusten. Ze kent geen verzadiging en wil steeds meer, maar vooral anders. Ze houdt het zelden op 1 stuk vlees per keer en heeft steeds de drang aandacht te zoeken van het andere geslacht.  

Me komt vooral boven wanneer ik heel erg emotioneel ben en mijn gevoelens niet kan luchten op de manier die me het beste ligt. Ze stookt ruzie in mijn hoofd tussen de 2 anderen en beleefd er nog plezier aan ook. Wanneer ik wakker wordt met een schuldgevoel, hoef ik niet lang te zoeken naar de schuldige...**

**Myself:

Myself is de jong volwassene die meestal te zien is. Een combinatie van Me en I, die met momenten nadenkt over wat ze zal doen en wat ze zal zeggen, maar 2 seconden later alles kan omgooien en toch doen wat ze wil. Ze is de stem die weerklinkt bij de mensen op school, de stem die iedereen aan het lachen maakt, maar soms ook wijze dingen zegt. Ze studeert graag, leest en luistert naar problemen. Raad geven doet ze wanneer nodig en soms zelfs iets te gretig.

Ze doet dingen voor zichzelf en onderdrukt impulsen. Vrijdagavond vertrekt ze iets om te gaan drinken, maar zelden haalt ze de volgende dag.

Myself huilt wel eens, wanneer het haar allemaal te veel wordt. Ze probeert het wel te verstoppen en beperkt zichzelf tot korte buien, maar kan daarna nooit normaal doen. Meteen weer vriendelijk, lachend, grapjes maken.**

**I:

I is een gevoelige dame.. Ze denkt na over de problemen die Myself te horen krijgt en is steeds op zoek naar mogelijke oplossingen. Ze heeft een voorkeur voor zachte muziek en huilt veel meer dan haar lief is. Ze vertrouwd alles toe aan een dagboek en vraagt zich regelmatig af of ze wel de juiste beslissingen neemt. Onzekerheid is haar zeker niet vreemd en wanneer ze geen bevestiging krijgt, zal ze niet doorzetten.

I wordt snel verliefd. Ze verliest haar hart aan ieder die lief lacht en haar met de juiste woorden benaderd. Ze zal alles doen om haar partner gelukkig te maken en is onverwacht romantisch.

Kleding kopen is meestal I's departement, omdat zij steeds in functie van de partner kiest.**

Zie je hoe het zo wel eens zou kunnen botsen tussen al deze karakters? Echt, in mijn hoofd, kan het kleine oorlog zijn!!! maar, ik heb er al mee leren leven. Kan er toch niks aan doen. Meestal kan ik ze wel in evenwicht houden en houden ze zich redelijk koest. But you don't want to meet me in my darkest hour, i'll tell you that.

Zo, heb me weer ff geamuseerd, nu stoppen met typen, vingers doen pijn.

om af te sluiten, enkele quotes, die bij elke "ik" passen:)

*Me: "Last night I could not stop thinking about a Big Mac. I finally had to get dressed, go out and pick up a guy" --> Samantha SATC

*Myself:  'If you had a patient who had a very, very slim chance of living, would that be good news? Would you tell the family, "Buck up, he's got a shot in hell?"  --> Charlotte SATC

*I: "I'll see you Sunday night. Don't disappoint us. And by us, I mean you and me." --> Carrie SATC

22:16 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-06-08

Gino

Herinneringen komen teruggeslopen,

nestelen zich in het achterste deel van de geest,

waar het een warmte verspreidt die overal voelbaar is.

Flarden van gesprekken, zachte tintelingen van vingers,

het komt terug, geleidelijk aan,

aan het tempo van een sneltrein.

Vreugde om die stem die na eeuwenlange stilte,

weer gebruikt en geliefd wordt.

Welkom terug, trouwe vriend,

ik omhels je met mijn duizend dromen.

18:16 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-08

Lieve Kleine Piranha

Bartje staat te kijken door het raam, 
hij denkt aan Mia en alles wat ze deed. 
Hij ziet zijn leven, de eeuwen gaan voorbij. 
Hij huilt een beetje en hij roept haar naam... 
 
Lieve kleine piranha, lieve kleine piranha, 
Lieve kleine piranha, verscheur me. 
 
Als de nacht komt wil ik dat je blijft, 
Want ik ben bang dat de wereld zou vergaan. 
Jij drinkt mijn bloed dat alleen voor jou stroomt, 
Jij breekt mijn hart dat alleen voor jou slaat 
 
Lieve kleine piranha, lieve kleine piranha, 
Lieve kleine piranha, verscheur me. 
 
De oorlog is voorbij 
En de schapen zijn geteld,
 Je kruipt onder de wol 
Samen met je beer. 
En de kraakvis die jij kraakt, 
Die leeft diep in de zee, 
Hij kan je nu niet kraken, Jank niet meer. 
 
Lieve kleine piranha, lieve kleine piranha, 
Lieve kleine piranha, verscheur me. 
Lieve kleine piranha, lieve kleine piranha, 
Lieve kleine piranha, verscheur me. 
Verscheur me Verscheur me Verscheur me
 
___________________________________________________
 Lijflied... cheers me up...

12:06 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-08

Breathe without you...

Breathe without you
How can I breathe without you ?
Breathe without you
I'll never breathe without you !

Drowning in the distance from me to you
Underneathe the surface
All colors fade to blue

Getting through another night

Sleeping through another day
Heaven seems so far away.

(Chorus)x2

Swimming
Through the images you left behind
reflections of the harbor
The shore I'm trying to find

Getting through another night
**Sleeping through another day
Heaven seems so far away

Maybe questions I don't get
Maybe answers I regret
But there's too many things
I can't forget

18:38 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-08

She found her way again

Ik heb mijn weg weer gevonden in mijn pen. Na 2  jaar valt het writersblock als een zware last van mijn schouders.

Ik denk niet dat er echt iets vast zat, enkel dat de moed ontbrak om nog iets te schrijven. het vertellen van mijn verhaal via een blad papier, is erg lang de enige manier geweest dat ik het kwijt kon. Nu besef ik dat het niet enkel de enige manier is, maar ook mijn favoriete.

Ik hou ervan in een vlaag van onbezonnenheid iets op te schrijven, onuitwisbaar neer te zetten en achteraf te herlezen. Niet alles wat ik schrijf heeft even veel betekenis, is even origineel of verbijsterend. Toch is het dat voor mij net wel.

Alles wat ik schrijf, neemt een beetje van mijn tranen weg. Tranen heb k altijd te veel gehad. Ik wil niet blijven huilen, dan voel ik me zwak.  Naar de buitenwereld toe, zal ik nooit een zwak persoon zijn, zal ik steeds mijn mannetje staan en waarschijnlijk sterker lijken dan veel vrouwen die ze kennen.

Maar 's avonds, in de kilte en eenzaamheid van mijn kleine kamer, krijgen mijn angsten de overhand, voel ik de pijnen die ik overdag zo angstvallig onderdruk, zich een weg banen naar mijn keel. Ze zetten mijn borst in brand, doen mijn ogen prikken. Ik woel en draai in de hoop ze weg te krijgen, ik lees een boek of luister muziek. Maar niets helpt, nooit...

Schrijven, neem me alles af, maar dat niet.

Dit is een lofzang aan alle vellen papier die ooit volgeschreven zijn. Aan de eindeloze websites die mensen hun leven een beetje draaglijker maken door te fungeren als uitlaatklep. Een ode aan de potloden en balpennen die leeggeschreven zijn om frustraties weg te werken, verdriet te uitten, liefde te omvatten.

____________________________________________________________

Jij bent de tranen die ik niet kan huilen,

de onuitgesproken woorden die door mijn hoofd razen,

op het toppunt van emotie.

Jij bent het hoekje waarin ik wegkruip, wanneer

de zware voetstappen op de trap me doen trillen van angst.

Jij bent de schreeuw die ik inslik bij de eerste slag,

de striemen op mijn rug, die branden als een woeste herinnering.

Ik ben je kracht om door te gaan,

je zachte kant die niemand ziet, tenzij je het zelf toelaat.

Ik ben je zekerheid, je vangnet dat nooit verslijt.

Bij extreme razernij, ben ik diegene die je kalm krijgt,

door de klappen op te vangen.

Ik ben je warme deken als je gaat slapen,

dat je onvoorwaardelijk warm houdt.

Ik vraag je nu,

wanneer zal jij mijn vangnet zijn?

 

 

19:29 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-08

where I dream of you

Between the moon and stars,  day and night...

I dream of you, Us Impossible.

When dusk meets dawn, I open my eyes

And you kiss me goodbye.

Being busy all day, doesn't stop you

from wondering around my brain.

When boredom strikes me, I look around

and see your hands, moving towards mine,

as you gently enter my fantasy.

Words fade, conversations strike dumb.

I hear your every breath, whisper your name.

My obsession, passion, desire,

I am safe, whenever I think of you.

23:50 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-06-08

Fuck you homeboy!!!

 

Keep your lousy promises, keep your empty words.
Keep your midnight dreams of what could be...
Keep your weekends with me, keep the memories and pain.

Walk away with my head held high, never caring.
I don't care about you, not anymore.
I whiped off my tears and sorrows.
I'm ready to move on...
But not quite yet.

This is what I have to say,
hoping that you'll hear it loud and clear.
Knowing that you know I'm talking to you...

So, go on, walk along your girl's hand,
Kiss her neck as if it were mine.
Think of me, smell me,
feel my agonizing eyes,
burning through your naked flesh, while loving her 'gently'.

Think of me when you're together,
look into her eyes while thinking my name.
I'll be the last thing on your mind,
I'll be the first face you see in your nightmares.


Now you may think, I'm a spitefull bitch.
Now you may feel you're worth more than this.
Now, you may feel regret ever meeting me,
Now I tell you: it's too late.

I don't want a reaction,
I don't want a call
I don't want to see you...
ever again...
any more...ps: loving anyone gently was never your strong side, now was it?

09:31 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-08

geraakt door het nieuws...

91-jarige overlevende van Rwandese genocide levend verbrand

Een 91-jarige Rwandese, wier familie tijdens de volkerenmoord 1994 gedecimeerd werd, is levend verbrand door dorpelingen die vreesden dat zij hen zou aanklagen bij de Rwandese justitie.

Levend verbrand
Het verkoolde lichaam van Geneviève Mukanyonga, uit het centraal gelegen dorp Muhanga, werd op 9 mei ontdekt. Een lijkschouwing wijst uit dat het slachtoffer levend in brand werd gestoken. Het lijk vertoonde ook sporen van zware wonden, aldus Dieudonné Kayitare van de jurdische afdeling van de belangrijkste organisatie van overlevenden van de genocide, Ibuka. Op het politiecommissariaat van Gitarama zitten drie verdachten, onder wie een buur van het slachtoffer, vast.

Familie vermoord
Volgens de organisatie is de buur een vrijgelaten deelnemer aan de volkerenmoord die zijn misdaden heeft bekend. Maar tegenover de volksrechtbanken (gacaca's) verweet het slachtoffer hem nog altijd heel de familie te hebben uitgemoord.

__________________________________________________________

Kroatische zit 42 jaar dood voor haar tv

De Kroatische politie heeft het stoffelijke overschot gevonden van een vrouw die tweeënveertig jaar geleden als vermist was opgegeven. De dame zat in haar knusse zetel voor de tv. Een zwart-wittelevisie uiteraard.

Verhuisd?
Hedviga Golik, geboren in 1924, had zich volgens de politie een lekker kopje thee gezet en haar nadien in de zetel gezet om tv te kijken. Volgens de autoriteiten was de dame in 1966 voor het laatst gezien door haar buren. Die dachten dat de dame verhuisd was naar de hoofdstad Zagreb.

Hoe is het mogelijk?
De vrouw werd aangetroffen nadat de politie was ingebroken in de kleine flat omdat het gemeentebestuur wel eens wou uitvissen wie nu eigenlijk de eigenaar van het appartement. "We hebben er tot dusver geen idee van hoe het mogelijk is dat niemand is gaan checken of de vermiste vrouw niet in haar eigen flat woonde", klinkt het bij de politie.

Wellicht heeft Hedviga ook nooit haar eigen opsporingsbericht gezien op televisie...

__________________________________________________________

Versteende foetus verwijderd bij 10-jarig Grieks meisje

Artsen in het Griekse Larissa hebben gisteren bij een meisje van tien jaar oud een "versteende foetus" verwijderd. Het meisje droeg de zes centimeter grote foetus sinds haar geboorte in haar buik.

De artsen dachten dat ze op röntgenfoto's een tumor bij het kind hadden gezien en wilden die verwijderen. Toen ze de versteende foetus in de buik aantroffen, waren ze dan ook erg verbaasd.

Het zeldzame fenomeen "foetus in foetu" is een afwijking bij tweelingen waarbij een van de foetussen wordt ingekapseld door de andere. Soms wordt de afwijking ontdekt voor de geboorte, maar soms blijft de afwijking onopgemerkt en groeit een kind op met een tweelingfoetus die op zijn lichaam parasiteert.

Het tienjarige meisje kon het ziekenhuis intussen al weer verlaten.

___________________________________________________________

Ecstacy in soep: leerlingen beginnen te strippen

Russische scholieren die plots begonnen te strippen, muren te beklimmen en te schaterlachen op de vloer... De leerkrachten van een schooltje in Yuzhno-Sakhalinsk wisten totaal niet wat hen overkwam. Tot duidelijk werd dat de tieners - allen tussen 13 en 15 jaar - per ongeluk ecstacy toegediend kregen in hun soep en drank. "Een zothuis", noemden leerkrachten het spektakel dat zich na de lunch voor hun ogen voordeed.

Dokters wisten uiteindelijk te achterhalen dat de gekke bende onder invloed was. "Onze experts hebben al ontdekt dat het water sporen van opiaten en amfetamines bevatte, twee bekende onderdelen van de ecstacy-drug. Het onderzoek wordt voortgezet", aldus een woordvoerster van de speurders

22:03 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: news |  Facebook |

13-05-08

He knew I was no good...

Meet you downstairs in the bar and hurt, 
Your rolled up sleeves in your skull t-shirt, 
You say "What did you do with him today?", 
And sniffed me out like I was Tanqueray, 
'Cause you're my fella my guy. 
Hand me your Stella and fly, 
By the time I'm out the door, 
You tear men down like Roger Moore. 
 
I cheated myself, Like I knew I would, 
I told you I was trouble, 
You know that I'm no good. 
 
Upstairs in bed with my ex boy, 
He's in a place but I can't get joy, 
Thinking on you in the final throes, 
This is when my buzzer goes, 
 Run out to meet you, chips and pitta, 
You say, "when we're married", 'cause you're not bitter, 
"There'll be none of him no more," 
I cried for you on the kitchen floor. 
 
I cheated myself, 
Like I knew I would, 
I told you I was trouble, 
You know that I'm no good. 
 
Sweet reunion Jamaica and Spain, 
We're like how we were again, 
I'm in the tub, you on the seat, 
Lick your lips as I soap my feet, 
Then you notice likkle carpet burn, 
My stomach drops and my guts churn, 
You shrug and it's the worst, 
Who truly stuck the knife in first. 
 
I cheated myself, 
Like I knew I would, 
I told you I was trouble, 
You know that I'm no good.

11:52 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-08

confused

Joke, de onafhankelijke, niet op haar mond gevallen meid... nu dus keertje wel eh!

Soms verwarren ze mij echt, die wonderlijke wezens van het andere geslacht. Serieus, ik geraak er gewoon niet meer uit wijs.

Ik wil echt zonder kunnen, geloof me, ik wil niks liever, maar waarom is dat dan zo moeilijk? Ik begrijp ni waarom ze me zo in hun macht kunnen hebben, want eigenlijk... Ze zijn toch niet meer of minder dan wij meisjes/vrouwen?

Nu ja, je zal me nooit horen zeggen dat een vrouw minder is dan een man, maar begin ons er wel sterk van te verdenken veel afhankelijker te zijn aan hen, dan zij aan ons? Of ligt dat gewoon aan mij en mijn vreemde zelf?

Ik voel me in ieder geval nog steeds flink in de war en alleen op sommige donkere momenten... Nu niet, maar soms wel.

Dat moest ik even delen met de wereld.

Zo dadelijk werken in Soho, met dit weer, dat wordt zweten!!!

Amuseer je nog wereld, draai maar eens lekker door.

X

Joke

 

14:37 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-08

zonnetje

Hoi wereld,

Hier alles ok. vanochtend opgestaan met the worst hangover ever!!! hihihi, ik lijk het toch niet echt te leren. Was iets gaan drinken in Soho, ondertussen toch redelijk vaste stek geworden. Zoals gewoonlijk weer veel te veel drinken gratis gekregen en dan lustte joyce haar cocktail nog niet eens! Ik dus 2 Bloody Mary's naar binnen gegoten met véél te veel tabasco en zout. En ik me dan afvragen van waar mijn kater toch kan komen. haha! Nu ja, eigen schuld, dikke bult.

Vandaag rond 1u naar't stad getrokken, nog steeds zo ziek als een hond en afschuwelijk voos. Had een vriend belooft mee te gaan naar een actie om wiet te legaliseren. Op zich was deze hele actie een mooi plan, maar er was weinig volk, geen enthousiasme en de politie heeft de actie na anderhalf uur al stil gelegd. Op naar de kaaien dan maar. Het zonnetje heeft echt een helend effect gehad op mij en daar ben ik ons Lore dankbaar voor! heb gewoon mijn kop neergelegd en genoten van de wind over mijn lichaam da afwisselde met het zonnetje da me probeerde verbranden. 't is haar niet gelukt hoor :-).

 In mijn katerige bui heb ik echter een aantal vaststellingen gedaan die waarschijnlijk al door 10 000 mensen voor mij gedaan zijn, maar toch.  Belgen zijn echt een raar volkje! We klagen ten eerste altijd over het weer.  Warm of koud, goed zal't voor ons nooit zijn. Is het 30 °C, vinden we het te warm, is het 5°C vinden we het te koud... Maar bij die eerste zonnestralen van de lente, de warme prikjes die onze dagen lichter maken, rennen we allemaal naar onze kast. Slippers, rokjes, shorten, topjes, kleedjes, ... Zo weinig mogelijk stof is de boodschap. En dan trekken we naar de terrasjes en de stranden, leggen onze benen naar boven en genieten van een koud pintje (in mijn geval een ice teake vandaag). We moeten van de eerste tot de laatste straal genoten hebben, of het is geen goede dag geweest.

Echt, ik begrijp er niks van. Het kan nooit goed zijn en we klagen over een te grote massa, maar doen toch maar weer lekker mee?!

Nee, laat mij dan maar rustig een dagje aan de kaaien liggen met een ice tea, goed gezelschap en veel gepraat. Dat is pas een mooie dag en daar heb ik NIKS op aan te merken.

Tot de volgende, weet niet meer wat te schrijven.

X

Joke de Katerkop

18:47 Gepost door J. in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zonnetje |  Facebook |